Med UniKalk får du det daglige tilskud af kalk,
som dine knogler og tænder kan have brug for.

Kalk er ikke kun for ”gamle” mennesker. Ud over høj alder kan der være flere årsager til at man kan have brug for et tilskud af kalk: - Er i overgangsalderen. I årene omkring overgangsalderen mister kvinder mellem 2-5 % om året af deres knoglemasse. Overgangsalder før 45 år fremrykker tidspunktet for lav knoglemasse.

Hvis man ikke drikker mælk, spiser ost eller fed fisk. Knoglerne skal dagligt tilføres kalk og for at kalk kan optages , skal kroppens D-vitamin beholdning være i orden.

Er ryger eller har et stort alkoholforbrug. Tobak og alkohol påvirker og skader de knogleopbyggende celler.

Børn og unge i voksealderen. Kalk og D-vitamin er nødvendige for barnets normale vækst og knogleudvikling**.

Er gravid eller ammende. Når du er gravid eller ammende skal der mere kalk til. Årsagen er at dit barn altid vil få den kalk, det har brug for gennem dig og dine knogler, mens du er gravid eller ammer. Derfor er det vigtigt, at du sikrer at din ”knoglekonto” også er i balance i denne vigtige periode.

Får binyrebarkhormon eller anden medicin, som påvirker knoglerne negativt. Tal evt. med din læge, om dine knogler påvirkes.

Spinkel kropsbygning – dvs. en BMI mindre end 19.

Da knoglemassen reduceres med op til 1 % om året, er høj alder i sig selv en faktor, der betyder at kroppen under tiden har brug for et tilskud kalk for at vedligeholde knoglemassen og styrken og undgå knoglebrud.

Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor at tage et tilskud på 800-1000 mg kalk kombineret med 20µg D-vitamin udover det der fås gennem kosten til:

* Personer over 70 år

* Plejehjemsbeboere
**: Calcium og D-vitamin er nødvendige for barnets normale vækst og knogleudvikling